***

Цiкаво, щоб сказав Шевченко,
коли побачив согоднi Україну?
коли б вiдчув  її  вiтри,
коли побачив людство?
коли б в його очах,
i рабство, i сумота,
повстало перед ним усе?
i як вiн, вивчив нове слово!
Ганьба! i люди на майданi,
i знав, за ким вони стояли,
i як його тут поважають,
коли в народ полiтики стрiляють,
про нашу владу, про героїв
про нових друзiв, нову долю,
про скарб, про серце,
про любов,
щоб вiн сказав,
про нову кров,
на те що спросять,
про що мовчать новин,
в народ, камiня правды кинув,
вiн би сказав: живи країно
живи щоб краще стати,
щоб не горити,
а просто процвiтати.

осень 2015


Рецензии