Мовчати про Спаленi Ворота й Коня

*«…Я, наче Троя.. кінь зник, я без варти... Так дивно - чомусь, не прийшла війна... А може…»
©,®. А.П.

Мовчати про Спалені Ворота й Коня*

Достаньо сміливості, по-менше відваги
Для вчинку
Тобі не писати
Та Мужності катма:
Спогад про тебе в собі не нести
З білизною на «Ти»
Виклики, як в князя Ігоря:
Воювати перед пустотою,
Заздалегідь демонструючи спис;
Коли перед Калігулою очерет виріс

Тримати твоє – в уяві, своє – в пахових ампулах
Не згадувати щоразу, як труби гудять
А місто вроди святотатці обходять:
На який день впаде ширма,
Ворота розкриються для принцепса?
Охоча Мушля завжди волога
Охоча до спалень – вправна сама
Голова, головешки, голівка

2020-07-06,08


Рецензии