Лiто сипе...

Літо сипе зорями, грозами,
Б'є по вікнах краплинками,-
Часом градом і дощовинками.
І купає світанки росами,
Смачно цьомає  сонячні соняхи,
А спекотна погода пече, -
Гаряче сонце , гАряче.
Он, під небом хмарини плинуть,
То чорнющі, а то білі й сірі.
Після дощику небо вибілене,
Наче вицвіла парусина.
А які вечори...Вечори оксамитові
І приємні після  спеки-жари.
А світанки , -  Я виходжу в рожеве зарево і чаруюсь свіжими ранками. Задивляюсь як сонце сідає і палає за мiстом обрій,
Як на землю ніч накидає чорний в зорях небесний ківорій.

Прим.- ківорій - балдахін.


Рецензии