Маленька Мавка-дитинча...

Маленька Мавка-дитинча була у лісі,
Здавалось, назбирала самих кращих в світі
Різноманітних лісових, польОвих квітів,
Блукала в хащах, їх збираючи у тиші,

Потім вінка плела... Іще була на річці:
Дивилась тихо в воду, наче у люстерко.
Хотілось так пірнути в річку їй нестерпно!
Та ледве втрималась. По річці, як по стрічці,

Кругом виблискували вогники яскраво,
Немов у казці... Так чарівно, так чудово!
Свого вінка із квітів різнокольорових
Річці віддАла... Так було цікаво!

Мабуть, уперше у таку попала казку...
В дитячих спогадах це буде вічно жити!
Колись в це свято, може, буде ворожити
У сподіваннях у своїх на долі ласку.

Ну, а поки іще ця дівчинка маленька, -
Себе вважає героїнею із казки...
Здається, ЩО САМЕ ДЛЯ  НЕЇ  ЛИШ  всі зразу
Разом зібралися до вогнища швиденько!

Здавалось їй, тоді, що саме лиш ДЛЯ  НЕЇ
Оце є свято - чарівне казкове дійство...
Яка ж чудова тільки річ - оте дитинство!
Віриш в усе, немов Ассоль в кохання Грея!

07.07.2020 р.


Рецензии