Непрактичн сть-7

Васько - на всі руки майстер,
І для себе, і на ринок,
Лише має згубну здатність -
Обертатись на тварину.

Тиждень він хазяїн в домі,
Заробляє на привозі,
Ну, а два від самогону -
Геть втрача останній розум.

Заробляє - й пропиває,
Втриматись не може жінка,
Ані мати не спиняє,
Коли на столі горілка.

Й наче чоловік практичний,
Наче знає грошам ціну,
Та маршрут міжгалактичний -
Зманює його постійно.

По приземленні в городі -
Сором криє, не дай Боже,
Діти в хаті ждуть голодні -
Жінка зиркає вороже.

Знову наче - дітям батько,
Всіх задобрить подарунком,
Та за день від космонавта
Й кулаків нема рятунку.

Горе, та його польоти
Почастішали з роками,
Батька манять зорельоти,
А не двір з чагарниками.

Діти в пошуках притулку
Розбрелись - мов з сиротинця,
Ну, а космонавт рятунку
В них просив - простить й не злиться.

Прозвучало слів прощення:
Винен сам - просрав життя,
Тільки зорі в серці щемом
Не зронили каяття.



 


Рецензии