435. Василь Стус. Веков вертикали...

73-79 незаконч

Веков вертикали.  Века — перемежно и вдоль
как борозды, резы.  И эллипсом — губы больные,
стволиною падает — вольно, помпезно и долго
подрубленный верой, снесенный отчаяньем Он.
Вот так перегоны! Как душно-кровавый жандарм
летит Тамерлан, позади палачи и подножки…


Віки вертикальні. Віки — і впереміш і вздовж
як ріллі, як гони. І еліпсом — губи стражденні,
і падає стовбуром — звільна, врочисто і довго
підрубаний вірою, зрубаний розпачем Він.
Ото перегони! Як спечно-червоний шандар
летить Тамерлана, позаду кати і підніжки…


Рецензии