Безпощадна

Наробили всюди шкоди
Ці дощі й бурхливі води.
Гинула худоба й люди…
Розлилися води всюди.

Прикарпаття й Закарпаття
Потерпіло дуже, браття,
Всього вже не повернуть
І стихію не забуть.

Безпощадною була,
Лиха всьому завдала.
Гори сунулись й земля,
Наче помста бунтаря.

Всі налякані до смерті,
Все водою змито, здерто.
За що, Господи, ця кара?
Невже горя в нас ще мало?

Зсуви грунту, гір, каміння,
Не було від бід спасіння.
Води хлинули раптово,
Мов з дощами мали змову.

Небо наче провалилось,
Люди плакали, молились,
Потоп бачить довелося…
Пережить і це прийшлося.

Ця вода була не тиха,
Наробила всюди лиха,
Рвала всі шляхи й мости…
Боже, нам гріхи прости.

04.07.2020 р.


Рецензии