Червень

Квітчасте поле, небо синє,
Кудись зве чиста далечінь.
Понад степами пташка лине
У василькову глибочінь.

Змішався запах трав полинний,
Настій розносить навкруги.
А час бреде лінивим плином,
Мов полонений від нудьги.

Ще сонце заспане, ліниве
Струну рихтує золоту.
Проміння жовто-блискотливе
Лиш обіцяє спекоту.

Крокує червень, перші числа,
Ще в нього досвіду катма.
Нова сорочечка барвиста,
В руках сопілочку трима.

Куди бреде, ніхто не знає.
Десь Мавка жде біля води.
Як знайде, доля поєднає.
А поки сам, бреде один...

Владимир Ольховой. 4 Июля 2020.


Рецензии