Бабочки... Чаклунка

Чаклунка
Метелики
http://stihi.ru/2017/07/29/4490
------------------------------------

Метелики сідали на плече
як лоскіт акварельності цілунків,
а полонянка тисячі ночей
шукала в них для себе порятунку.
Дививсь таємні сни старий Багдад,
плив місяць над будинком Шахрияра,
він ще не знав таких шехерезад,
не розумів - дарунок це чи кара?
Сльозами умивалася свіча
і мерехтіла зорями на стінах,
метелики злітали із плеча -
дві тіні обіймались на колінах.

*************************************


А бабочки садились на плечо,
целуя так щекотно-акварельно,
и полонянка  тысячи ночей
искала в них как-будто бы спасенья.
Смотрел тихонько  сны старик  Багдад,
плыл месяц над жилищем Шахрияра,
но он ещё не знал шехерезад,
не понимал - подарок то иль кара?
Слезами умывалась там свеча
и  всё мерцала звёздами на стенах,
а бабочки всё падали с плеча,
и на коленях обнимались тени...


Рецензии