Malo humoru

MALO HUMORU
Co ma zrobic ktos
jak nie ma talentu
i w krainie humoru
bywa z rzadka czasem
zwykle z zapozyczenia
a w ogole bardzo malo
wierzy w czysty humor
jak i w inne rzadkie
podobne jemu fenomeny
Bo co to za humor
jak sie smiejemy
ze ktos komus
podlozyl balon
pod siedzenie
albo sie potknal
sledzac w gorze
czy bocian nie leci
z jakims zawiniatkiem
Konieczne wiec sa tu
zwierzeta domowe
potrzebne sprytne pieski
przewracajace oczkami
zraszajace z radosci
powracajacego czlowieka
albo i puchate koty
ktore przed bankietem
zrzucaja namietnie
z zastawionego stolu
szynke biednym
jamnikom w dole
A kogo jeszcze
wezwac na pomoc
moze male dzieci
ktore udaja niemadre
aby doroslych rozbroic
a moze jeszcze
przylaczyc diabla
ktory tez sie
czasem troche lituje
nad czlowiekiem
swymi harcami
i plciowym humorem
A najbardziej mnie
smieszy taka historia
o wielkim Salomonie
ktory trafil do piekla
za swe liczne amory
ale tam natychmiast
znow zaczal budowac
swoja piekna swiatynie
myslec wazyc mierzyc
az zgorszyl Lucyfera
i ten go stamtad wyrzucil
23.10.2018
***
HPD




 


Рецензии