Животът на слънцата - 1971 - И някога ако открия

Животът на слънцата


Животът на слънцата
е безумно огнен.
Пак всяка сутрин в самота
изгряват нежни като спомен.

Слънца-цветя, цветя-слънца.

И тихо чакат свойта вечер,
и много топли и добри – заспиват.
С дъх на мак далече
Земята също ще заспи.

И в нова утрин слънце ново
във нов искрящ живот ще лумне.
И милостиво, и сурово,
добро и огнено безумно.

***   ***

***   ***

И някога ако открия


И някога ако открия,
че в стаята ми влиза студ,      
ще търся светлина, ще пия,       
със много труд, със много труд,
ще търся светлина не бледа,
а ярка, топла и добра,
и дълго, дълго ще я гледам,      
тъй както гледа се...

                Ще търся светлина.


/Със значителната (насърчителна) редакция и оформяне на К.Г./


Рецензии
Хареса ми.

К.

Красимир Георгиев   26.06.2020 18:17     Заявить о нарушении
Спомени. Родна реч.

Евгени Алексиев   26.06.2020 18:25   Заявить о нарушении