Po ponad pol wieku

PO PONAD POL WIEKU
Ja
My
Nas
Nam
O nas
O my!
Nikt nie wie
czym bylo spotkanie
dwoch jazni bieglych w sztuce
bez cienia wiazacych sie z soba
nieograniczonym ksztaltem milosci
I wtedy tez juz nie bylo wcale wiadomo
czy nie szykuje sie tym samym cos jeszcze
odsylana troska przeszlosci wyprawa w nieznane
i czy z takiego zewu nie tworzy sie eksperymentalna placowka
arka przyszlosciowej wizji wspolnotowej sztuki w dwojnasob uobecnionej
wysylajaca sie na pomoc sercom czasu pochowanym posrod pytan bez odpowiedzi
21.06.2020
***
HPD


Рецензии