Odessa i szczescie

Odessa i szczescie
prosze bardzo-owszem
u mnie chodza w parze
nie pytajcie dlaczego
bo nikt tego nie wie
a i ja sama rowniez
moge sie tylko domyslac
ze wczesnie obyta ze swiatem
wyksztalcona i waleczna
piekna nadmorska krolowa
wielkimi umiejetnosciami
wszystkim jest przyjazna
a mozna zauwazyc tez
ze ze swym ogromnym
muzeum literatury
moze byc przystania
dla duchowo zlaknionych
slow znaczacych na wiecznosc
i prawdziwie heroicznych postaw
wdziecznych cudzoziemcow
Po prostu wieje tu miloscia
niezaleznoscia mysli udanego
treningu nieprzecietnej historii
w wychowywaniu do wolnosci
w pieknie nie tylko rzeczowego
19.06.2020
***
HPD


Рецензии