Подстрочник

Розірвані смужки наляканих вулиць, трамвайні шляхи пролягли  осторонь... сполоханий вітер долоні притулить до вицвілосивих вікончастих скронь... гортаю босОніж пелЮстки смарагду, витовкую попіл вчорашніх вогнів, тамуючи з присмаком подиху спрагу, занурююсь пОхапцем в серце ланів...
   Тупцює доріжка, заплутує  в зАшморг, шукає притулку посеред бажань, спокутує коєне, складує мій борг у скриню, заховану поміж зітхань..
    На серці загояться різані смуги, на спалахи відчаю рюмсає день, під вікнами п'ють жебраки мою тугу та тихо згортають рушник  із пісень.

Ольга Довжик-Остринская
Фото инет


Рецензии