Лiтня доба

Ранок добрий в кришталевім літі!
У трояндах бавиться земля,
Волошковим килимом у житі
Засиніло вкрилася рілля.

Дощ пробіг по зелені яскравій,
Напоів водою все, що зміг.
Начебто улітку нецікаві,
Ялинки скупалися до ніг.

Заблищали пружними голками
У намистах свіжодощових,
Повниться повітря голосами,
Наче грають ангели у ріг.

Струшують берізки надвологу,
Над озерцем крутяться хрущі,
Вкрило паром степову дорогу,
Розімліли в повені кущі.

То яка ж то ласка світанкова,
Коли сонце стука у вікно
Променем гарячо-кольоровим!
Це для нас прокинулось воно.


Рецензии