Neseber

NESEBER
Dach przy dachu
tula sie
domy do siebie
spietrzone
na wzgorzach
stromo opadajacych
ku morzu
Nadmorskie miejsce
nie zaparlo sie
sladow swej
dlugiej przeszlosci
starozytnych
rzymskich term
a takze
niziutkich cerkwi
a wsrod nich
obecnej czuwaniem
cudownej Madonny
ktora specjalnie
strzeze zagubionych
tych ktorzy
nie dostrzegaja
radosci zycia
i blasku slonca
mimo charyzmy tej
prawie bez niepogody
niemal rajskiej okolicy
23.09.2017
***
HPD


Рецензии