Gozdzik

GOZDZIK
Biegunowo chlodny
w stosunku do rozy
pelny cichego
kwietnego dystansu
Budzi respekt
swa wyniosla lodyga
zwienczona kwiatami
o malowniczo ufryzowanych
i mocno pachnacych platkach
Nie wabi uwagi
a natychmiast przykuwa
ukryta w naturze mysla
moze ta
znana malarzom
ikon Golgoty
Moglby moze
wiec nam powiedziec:
Badz jak ja
przenikajacym pieknem
wiernym towarzyszem bolu
poslannikiem obu swiatow
12.01.2019
***
HPD


Рецензии