Zwierzenie w stylu Nietzschego

ZWIERZENIE
W STYLU NIETZSCHEGO
Zawsze wzwyz dalej
bylo pierwsze
cos mi w tym
chetnie pomagalo
kierowac mysl
na szersza droge
pewnie to duch mi 
lepsze podpowiadal
i gdy tylko
cos sie zaczelo
jakis ciag nowy
i kiedy czegos
brakowalo nagle
i grozil zaraz
wsteczny zakret
znak byl wyrazny
ten sam-uwaga-
ut,re... i zaraz u mnie
nie by;o juz nic dalej
Znaczylo to przewaznie
ze to znow stare wraca
i trzeba sie zawziac
aby jak najszybciej
cos innego tutaj
celniej sie znalazlo
Blad jednak mogl
trwac tylko chwilke
inaczej mozna bylo
byc cofnietym w dale
i nie wiedzialo sie
nigdy tego czy to Bog
sam zmagal sie ze soba
czy to Tytan staral sie
go wszystkim co dobre
z wykladni czasu dogonic
by nim samym wiedzial
zasadnym cierpieniem
13.06.2020
***
HPD


Рецензии