Antywiersz

ANTYWIERSZ
Dzisiaj nie
bedzie wiersza
chyba nie bedzie
prawie go nie ma
gdy w oddali
nie napotykajac slow
przemyka sie cisza
w uskokach przeswitow
dzielac moze los
wyczekujacych zmarlych
Nie dotknie go cios
skryty w bladorozowym
poetyzowaniu
nie wyszydzi go
niechec do
nieoswojonej formuly
Przeczeka do wlasciwego czasu
gdy wpisze sie bialym w biale
na polach przebudzenia
swym wtornie
nadanym zyciem
nieodroznialnym
od zadnej
specjalnej misji
22.03.2017
***
HPD


Рецензии