Zmienia sie

ZMIENIA SIE
Wszystko sie
wokol mnie zmienia
i nie poznaje juz
dawnych miejsc
Zarowno roza
jak i kamien
udaja ze
nimi nie sa
Ptak mitologiczny
probuje
tlumaczyc mi
wiele zdarzen
z pamieci
Czuwa tylko
niczym wyimaginowany
pies powszechnosci
wzruszajacy
braterski zachwyt
wobec sladow
dawnego zycia
okruchow porcelany
i monet w ziemi
lub dojacej
krowe kobiety
z sredniowiecznej ryciny
20.03.2017
***
HPD


Рецензии