Мяжа

http://stihi.ru/2020/06/11/1229

Евгений Чепурных Петр Люкшин
Звычайны пераклад.


Тут лісця цень не адлічаеш
ад малых птушак халадка.
Мяжу дравесную не ўбачыш:
адзіны крок - і ты ў гасцях.

І ты ужо, як птушка, ўзняты
Галін зялёных перазвон,
пяшчотны. слухан, дараваты,
і зразуменны ў погляд дзён.

Тут заспакояць непакойных,
засушаць буйства мокрых вок.
Даруюць ўсё: тое, што можна,
і што па позірку не змог.

і (калі схочаш аб'ясніцца)
свой ў дрыжык голас не хавай.

Мяжы не збойся адхіліцца,
Калі да хаты, быццам ў рай...


Рецензии