Перемога Христа-Слова Духа

      
      Перемога Христа-Слова і Духа

      Поема

                З невимовною вдячністю
                Любові і Премудрості Божій
                за чин незвідань — з любов’ю присвячується


                « Говорити небесне
                де є пустинька
                і як слово оборюю —
                бачити —
                лише це
                розвертає історію.» - І. Ш.


1

моїм місцем
мені будуть висотні цілунки
              висотні цілунки
                цілунки
тут помістя
     тут — луни
              і - луни!



як це вільно
людськії зали
ці порожнії зали —
як це добре!
мене в них не знали


світло в Світлі
сила ввіходить у крила
               сила в крила
                і Світ в Крилах

я ж весь в небі
чи встигали колись?
      чи любили...


В Павла вчились
                багаті
                жінки...
всяк себе обира...
якраз входить пора...
наопак навспаки
                навбакир!


тут — помістя
         тут — луни
              і  луни
але й вільні
висотні цілунки
висотні цілунки
і як добре
ох ці людські
ці порожнії зали
 і як добре! —
мене
не зв’язали!..


2

Бути в небі!!
я один правду пишу
Йти на крила!!!
ну кому я  —
це
в Бозі залишу??



сам як палець!
на Бога вказав
як я Бога залишу?
ще б кого
хто зв’язав
Буде Бог
Космос
замість мене вже Тиша!


єсть у всьому межа
в Тиші сісти
спасатись
спастись — це вража:
це Бог знає
щоб світ ставсь яко плід
все як слід
я до печі Неба —
                всуваю!!


мені крила дали
я обпечених просто вражаю
з печі літа
    плоди
         недопечені прямо
                виймаю
все як слід
й до печі — до Неба — всуваю...
бо я знаю.


3

Я бачу світу муку.
Але давно із серця руку
подав Христу
в словах які самі — реальність
і вглиб йду далі
і соловейко заспіває —
для Бога
я прозорість наставляю
а чують — що не в метушні
і богословіє вертаю
це не про Бога
Бог в мені
з Ним — повнота світла
                в вікні


Христос — це Вічний День!
у кожнім часі
й дні!
а тьма — як би убить
прозорість — що в мені
і загасить
пісні


а де ваш час?
сини часу пішли
то Вічність
ви довірите Йому
й мені??

10, 12.06.2020


Рецензии