Fiodor Dostojewski

FIODOR DOSTOJEWSKI
Ja niegodny-wciaz przeciez bylem
niepokojony ciemnym naporem
bez wiedzacego czola-
przeciwstawnym ciezarem
co chcial sie wesprzec odosobny
bez miary i bez rozmowy
Choc nie swoj z gruntu
a inny wymiarem
nie oddalem dyskursu
w niebyt
I choc wylagl sie jastrzab
objasnialem
14.12.2004
***
HPD


Рецензии