Краматорськ

ОбрАнець дії прОстору і чАсу,
Колись було, підвівся він і ось,
Віддав себе у твОриво Донбасу;
Себе віддав Донбасу Краматорськ.

І день і ніч гуртуються загрАви:
Горить зоря, завжди вогонь живий.
Славетне місто, вічне місто Слави,
Наш Краматорськ-машинобудівний.

Мінявся світ. Куди від цього дітись?
ДовкОла зміна трапилась із ним.
Натурну згоду дав він поділитись
Своїм теплом — машинобудівним.

Його стезЯ — не проза на папері.
Яким він є таким і буде він:
Якщо ти гість, тобі відкриті двері,
А нЕдруг ти, натрапиш на заслін.

А ворог ти, якщо душа не чиста;
Якщо в тобі неприязні запал,
То не іди: за пазухою міста
Є свій народ, відвага і метал.
                .       .       .
О, Краматорськ, від віку і понині
Ти – Славний Град, 
                достойного — всьогО!               
Який  би  статус  дався  Україні?
Без   небуття!.. Без  Імені  Твого!
               


Рецензии