Jantar Mantar

JANTAR MANTAR
Sa takie miejsca na ziemi
ktorych istota sie zawiera
w szacie milosci tu zglebianej wiedzy
gdzie w duchu badawczej kontemplacji
zawiesza sie na chwile troske swiata
i znane codzienne karmiczne trudy
Tu odczuwa sie kazdy krok poznania
i nim zdaza sie ku nowym znakom  drogi
zas nadzieja buduje sie firmamentem duszy
zakorzenionej w odleglym gwiezdnym swiecie
Niekiedy mozna sciagnac pasja dotyk bostwa
i zew swiatla przychylnej szczegolnie nam planety
latwiej poczuc sie naturalnie wznioslym
rozleglym wielkim i nieograniczonym
kims innym a przeciez zwyklym oswieceniem
Posrod szczegolnych obiektow zodiaku
mozna odnalezc istnosc swego Strzelca
rozjasnic sie na chwile jego krolujaca moca
straza centaura o niesmiertelnych strzalach
w misji poslanca wszystkich rozwojowych zadan
15.06.2017
***
HPD






Рецензии