За межУ

Диво,  долею  –  з  див,               
Набуло    моє    тіло.
Я     під    небо    ходив,
Що вогнем  палахтіло.   

Не   з   моєї   вини –
Поговору   бравада:   
Я —  "Дитина  війни".
Нарекла  мене влада.

В ситу пОру й натщЕ,
Все б мені не до лиха.
Це    і    інше,  і    ще...
Є    оманлива    втіха.

Що  ж   робити  мені
З благодаттю  надІла?
Вся  вона —  з говірні,
На    роки   запізніла.

Нині   в   дії   і  –  до …
Знаю,  йтиму у млості,
Довгим шляхом бардО,
За    межу. На  погОсті.
 


Рецензии