Pozegnalna fantazja

POZEGNALNA FANTAZJA
To mnie tak bardzo nie zadziwia
co sie pozornie nagle stalo
ze z bliskiej oddanej osoby
stalas sie kims calkiem innym
bo cos odarlo wspolne sprawy
i roztopilo w przewrotnej mysli
duchem budowane wieksze serce
kosztem prawdy rzeczy i zycia
Ale skad mialabys wiedziec
ze bylas kiedys krzyzackim katem
okrutnym i bezwzglednym wedlug wieziennej roli
i teraz nieoczekiwana regresja wiekow cofnieta
znow odegralabys to ale juz nie jako to samo
choc naplywalaby cisza niczym zamkowego lochu
gdyz rycerz grozy wtedy to moze musial z fachu
ale ty tego nieswiadoma juz to bys wybrala
scenariusz nakladany czyms innym aby celnie zagral
i trudna by byla nawet wina do uzgodnienia
przeciez tego wszystkiego wtedy nie wiedzialas...
8.06.2020
***
HPD


Рецензии