Ludzkosc

LUDZKOSC
Pomyslec ludzkosc
-to niemal
nie do ogarniecia
ale z pewnoscia mozna
oznaczyc miejsce
z ktorego sie do niej wyrusza
Ten punkt
moze sie nazywac -zrozumienie
a krok moze sie zaczac
od podarowania  siebie
samemu sobie
i potem takze innym
gdy w sloncu
myslanego wszystkim zycia
przedmioty troski  czasem
juz nie rzucaja cienia
a sekret zywego czasu
nie dozwala zniszczenia tego
co juz wypelnione
15.10.2018
***
HPD



   





Рецензии