M-a crescut ca randunica

Cu cita sarguinta face,
Cuibul sau din lut si paie,
Apa duce randunica,
Din baltoaca cea de ploaie.

Uite asa a fost mamica,
Muruiea cu lut cuptorul,
Unde des cocea pinica,
Sa prinda la aripi odorul.

Pocneau vreascurile-n vatra,
Asteptam cu nerabdare,
Cum mirosea a piine coapta,
Toti fuguta la mincare.

Ne -ncalzea ca sub aripa,
A ei blinda 'mbratisare,
N-am sa uit aceasta clipa,
Chiar de sunt in departare.

M-a crescut ca randunica,
Si ma toarce un fior,
De sub stresini pe potica,
V-a zbura s-al meu fecior...


Рецензии