Не у волi

      Десь, за  порогами, на  фоні,
Давно  почилих в Лету  літ,
Я   жив,  неначе    в    марафоні,
Неначе – вивільнився  світ.

Щоби     дізнатися,  з    лихвою,
Я  домагався  так, як  міг :
Що   ж   залишаю    за     собою?
І   що   придбав   собі   з   доріг?

Чому  живу, як  є,  убого?..
Я   й  сам  дивуюсь  диву  з  див,
Що  не  ганьбив життя  чужого,
В  крадіжці  руки   не  бруднив;

Живу  у  пеклі  дій  і  коло…
Та   жодним  разом : біс-на-біс,
Не клав зневіру в  душу  кволу,
Зі злом не йшов на компроміс;

Не    дався    виродкам   недолі;
Не  вразив  душу  жоден  ніж!
Душа–Майдан.Твердиня Волі.
І   –   Барикада!    І  —  Рубіж!
 


Рецензии