Солодких снiв

1. Те, що далеко вгорі', лежить на даха'х, котрі' вже дрижа'ть.
        По чорному небі, де вівці не лічені, - сму'тний пасту'х.
        В містах, де костюми у мокрий асфальт, - йде сіножа'ть.
        А світло, промінням, зібра’не в один кагане’ць… - поту'х*.


2. Чекали Месію не день і не два… Злякались… - коли Він пішо'в!
        Прозріли - сліпі і, мертві, у трунах, панельних, зача'ли крича'ть…
        Чекали на диво… чекаючи миру… стріляли не зде'рши підко'в,
        А «коні свободи» в конюшнях тупо’чуть та хочуть заржа'ть.


3. Добро'дії-сусіди готові миттєво прийти та підлити ма'сла.
        Їм спать заважа', - скрежит-блиск від шаблюки твоєї!
        Кайдани з речей - зростають угору… Тікай! – доки зірка не зга'сла…
        Не зрадь: у правдивім і щирім коханні та мрії своєї.

4. Змученим, знедоленим крик долина, крізь гущу віків:
        Солодких слів! Яскравих снів!
        Змученим, знедоленим крик долина, крізь гущу віків:
        Яскравих слів! Солодких снів!



* - згас.

Довільна інтерпретація крізь призму часу та мови пісні гурту «КИНО» «Спокойная ночь».
Труш Сергій Петрович 03.06.2020 року с. Торгановичі


Рецензии