Зори i вiк

Неначе,  два птАха  злітають,  очей
Метлисті   зіниці, 
У  чорні провалини, чорних  ночей,
В   осЯжному   віці.
 
Злітають та падають пОкотом ниць,
В  зажурні  повIки;
Замало  плескатися зору  у  птиць –
Позбути б   навіки...

Сяйне десь   люстерце  світИла  ночI
Та  думка  лунОю,
Тремтливо поплеще тебе по плечі —
Ні  дня, ні  покОю.

Спадає  на  зОри  ослизлий  сморIд
Двадцятого  віку
Та давить з натуги майбутнього рід,
Що  вже  й  не  до  крику.


Рецензии