Сiльський романс

Рояль грав за стіною томно...
Халат струмком на землю стік ...
І жовтим манго Місяць сонно
лив в Чашу Неба жовтий сік ...

Геть шаленiли скрипалями
в ночі оркестри цвіркунів 
під співи жаб  із деркачами
в тумані білому ланів…

Флуоресцировали вікна
котячим поглядом в ночі ...
Роса упала м’ятним вітром…
Йшли в небі зоряні дощі…

Час крали ходики сумлінно…
І муркотів затишно кіт,
лежачи сфінксом на колінах ...
І день завершував свій звіт…

Обличчя німбом оповила
сусальна свічка у парчу…
І образ твій в ночі божила
коханням мрії досхочу!


Рецензии