Эмили Дикинсон Great Streets of silence... 1159

       1159
Проспекты Улиц Тишины
Вели в кварталы пауз.
Вселенной нет – в том нет причин, -
Безмолвие осталось.

Дни приходили по утрам,
А ночью – ночь царила,
Века, эпохи годы, дни –
Здесь Вечность проходила.

       ***
Great Streets of silence led away
To Neighborhoods of Pause –
Here was no Notice – no Dissent
No Universe – no Laws –

By Clocks, ‘twas Morning, and for Night
The Bells at Distance called –
But Epoch had no basis here
For Period exhaled.


Рецензии