Къоччакъ хоншу

Бир гюн хоншу уланпав
Баживге тилей гюллер.
Баживдей рази болду,
Гёзел сесли бюлбюллер

Бек сююнюп  гюллерден,
Уланпав жыйып гетди.
Олардан байлам къуруп,
Анагъа савгъат этди.

Аз да къалмай хоншуну,
Уланы ёлгъа чыгъа.
Эки йылгъа Асгерге,
Бажив огъар талчыгъа.

Чарнамай гьеч бюлбюллер,
Пашман баживге гюе.
Уланпав кёмек этме,
Гиччи бусада сюе.

Тапанчасын уьюнден,
Алып тез гене къайтгъан.
Бажив кюстюнегенге,
Уланпав шулай айтгъан.

Вёре пашман болмагъыз,
Бажив, сизин якъларман.
Уланыгъыз къайтгъанча,
Къоччакъ хоншу сакъларман.
               


Рецензии