Украине

Моя Україна – безмежні простори,
В далечінь простяглися лани і поля.
Моя Україна – це сонце і гори…
Для мене ти в світі одна.

Моя Україна у пісні зростала,
Пройшла крізь тортури й віки,
І згадую я , як матуся співала
Про білую хату й вишневі садки.

І снишся мені ти, царівно прекрасна,
Думки полониш у квітучих садах,
І слово Шевченка в душі моїй ясній,
Й Сосюрині вірші в мене на устах.

І згадую я слова ті пророчі:
«Любіть Україну, всім серцем любіть!»…
Вдивляюся пильно в поетові очі
І бачу Вкраїни безмежну блакить.

14 квітня 2000


Рецензии