I плаче верба сльозами

За хатою росла верба...
Років сто, можливо і більше.
- Ох і здорова ж, ти ба,  -
Говорив про неї небіжчик.

Посадила ту вЕрбу баба
Колись ще дівчиськом, давно.
Було там болото, а в ньому жаби,
Потім тік, де молотили зерно.

Згодом і тік розібрали -
Все заросло бур'яном
І діти в війну там грали,
Від кари ховались в дупло.

Верба ж росла та міцніла,
Тремтіли на вітрі листки.
Змінилося не одне покоління -
Дівки виростали та парубки.

Багато бачила вЕрба:
Нещасття, радість і будні дні.
Та от захотіли її зрубати
Теперішні господарі.

Щоб не морочитись з нею,
Підпалили її...ще живу!
Часто так роблять в селах
"Добрі" люди на дивину.

І плаче задимлена, як в тумані,
Верба сльозами, мов теє дитя.
Та сердце людьське, як камінь
І совісті в них вже нема.

Чи буде у людства майбутнє,
Де совість, добро, співчуття
Давно вже відкинуте та забуте?
Бажають багатства лише здобуття...


Рецензии
Спасибо за эмоции!!!
Аж скрутило...с тоски...
Счастья и удачи!!!

Фридрих Эш   11.08.2020 15:06     Заявить о нарушении
Благодарю Вас, Фридрих!
Радости Вам, любви и благости во всём!
С теплом и уважением!

Наталия Ильяшенко   12.08.2020 08:48   Заявить о нарушении
Спасибо!!!

Фридрих Эш   13.08.2020 10:35   Заявить о нарушении
На это произведение написано 11 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.