Весна - на украинском языке

(Автор перевёл собственную песню "Весна" на украинский язык, из филологических соображений)

…Листя розпустилися,
Зеленіє гай,
Трави розстелили,
Чутно шпакiв грай,
Зашуміли граби,
Вишні зацвіли,
Нахабний кульбаба,
Вилазить з землi…

А на галявині,
Що біля річки,
Місцеві селяни,
Смажать шашлички,
Світ іскрить цвітінням,
Чудний доброти,
Зі своєю тінню,
Граються коти…

За вікном запевки,
Трелі солов'я,
Розпустилися дівки,
Розпустився я,
Розпустився знатно,
Як весною Русь…
З нею, акуратно,
Знову і зберусь…


Рецензии