Голодомор...

Заспокойся, мала. То не звір за вікном
Виє так, що тремтить стріха...Вітер, дитино!
У пустелі самотності люди давно
Бо не взмозі збагнути, що Він не покинув...

Панотець став за те до стіни, пролунав
Постріл. 
То не наснилось, нажаль, нам...
В тім не знаю чия то біда та вина
Що тепер не святому, а грішному шана.

Чи старих чи малих чи... Не бійся. Засни.
Голод має минути. Зостанеться спокій.

Хто забув себе, той все шукає війни
Хто згадав себе, той йде у всесвіт глибокий.

Ти не спиш. Хочеш їстоньки... Зріжу з себе
М'яса шмат та зварю тобі юшки...

Світає.

Щастя жити - дурненьке, маленьке, сліпе...
Щастя вижити - вчить.

Що як в світі буває....


Рецензии