Раждане на чудото

РАЖДАНЕ НА ЧУДОТО

Безвъзвратно пада времето
като сняг... и бавно се топи.
Във бяло се разтваря черното.
Брилянти бляскат в твоите очи.

В душите ни беззвучният концерт
заспали чувства нежно буди.
Ние сплитаме във кръг ръце -
да удържим родилото се чудо...

07.02.2014 г.
Петър Пенчев
Из излезлия от печат на 25 май 2016 г.
сборник с любовна лирика " Гласът на сърцето"


Рецензии
Пётр! Какая аллегория: время падает,
как снег и тает...

Вы удивительный поэт!

Спасибо за наслаждение Вашим творчеством,

Дарья Михаиловна Майская   16.12.2020 20:14     Заявить о нарушении