Вона схилялась до iкон

Вона схилялась до ікон.
Схилялась. І схилятись звикла.
Ікон – маленьких і великих –
вона любила світлий сон.

Ікони мовчки, як завжди,
дивились їй у чисті вічі,
ікон божественні обличчя
сильніші од загроз біди.

А потім, як ікони мить
підносила і просвітляла,
вона весь світ обожествляла,
який так хочеться любить...

...Вдивіться – це життя закон:
ікони – наші очі й душі,
весь світ – від хмари до калюжі –
весь світ, насправді, – із ікон...


Рецензии