На Словi

До скверу, що поруч споруди —
Доладних порад носіїв,
На землю... вірніше, на груди
Їй втілено зАмішку слів:

 - Тут бути Тарасовій Счлаві!
Шевченка означеться Час.
У нього слова не лукаві -
Він думами думав про нас.

Наліво. Направо. До крОві
Щомиті. Поденно. РокИ...
Брехні не далося на Слові
Зійти з вольовОї рукИ.

Слова, перелиті у вірші,
Отут, в осередку дерев,
Тепер будуть чутно чутніші
За хвилі Дніпровської рев.

Слова Величавості гідні!
Вони, наче спека на лід :
На Півдні, на Півночі - рідні
Єдині - на Захід... на Схід!..
.......
Пробачте, Тарасе, за буйство,
Яке  перед-себе премО...
Ось, трохи набуте нехлюйство,
СпокУтимо й не помремО!


Рецензии