Там, де квiти розквiтають

Там, де квіти розквітають,
Солов’ї пісні співають –
В вишиванці рідний край.
Де трембіта і кошари,
Де яскравії стожари –
Завжди там трави розмай.

Де цвітуть волошки в житі,
В срібних росах-оксамиті,
І на спомин все легке.
Де сопілка калинова,
Українська рідна мова –
Серцю миле все таке.

Де стрімкі гірські потоки,
Льону квіти синьоокі,
Там душі моєї спів.
Де смереки і ялини,
У долині кущ калини –
Витік там моїх років.

Там, де квітнуть дивоцвіти,
Біля хати в мами квіти
І рушник є на стіні,
Українська пісня лине,
Над землею небо синє –
Найрідніше це мені.

Там, де явір край дороги,
Де мочила в росах ноги,
Де повітря, як кришталь,
Там душа моя радіє,
Від спогадів серце мліє,
Й грає мило ще скрипаль.

Де думки пливуть за обрій,
Де привітні люди добрі,
Саме тут є справжній рай.
Моє серце завжди лине,
В синьооку Україну,
Бо це – рідний милий край.

17.05.2020 р.




.


Рецензии