переосмислення значноi частини соцiальних догм

переосмислення значної частини соціальних догм за якими "йдуть" (живуть) українці потребує перегляду в частині відповідних змін до вітчизняного законодавства та, у цілому, переосмислення ролі самої держави, як організованої моделі правопорядку. Чи сучасні ми? - ні. Чи працює соціальна збалансованість сьогодні? - ні. Вона є чи її не має? Чому не має? Причини!? Ну, зрештою, мені як певною мірою дотичному поки до соціального права, слабко уявляється адекватність соціально-спрямованих законів та доктрин. Гаразд - ну не питання там у простих і прописних істинах - гідна зарплата, гідна праця, гідні умови тощо. А що заважає? А що задекларовано? А чому не працює (не спрацьовує)?, а що тягне до дна соціальне благополуччя? Які засоби оперативного впливу у несистемних та швидкоплинних факторах?, що є ЄС стандарти і чи слід до них йти, і до якої міри, і якщо ні, то що – хіба є альтернатива? Яка наша модель безпеки? Хто дбав із влади про її комплексне створення? А є така? У яких актах вона окреслюється та механізмах? - це може пріоритет держави? – ні, а чому досі не пріоритет над оборонкою? Ми справді вважаємо, що оборонкою ми «сильні»? Чи може захищенні? Так захищена держава чи захищені соціально люди? А для чого держава? Це дійсно "камяний вік» та минуле століття чи ми все таки демократичні, соціальні? Ми трансформуємось із часів радянського союзу бодай ментально чи ні? Чого очікувати далі (прогноз…)? Яка роль держави у сучасному соціальному праві? Чи дійсно ми можемо від неї щось хотіти? І чи є вона? У нас справді є безпека? Яка вона – функція безпеки? А люди? Так люди чи держава? Чи інша держава? Ну і т.д. - думки в слух.... Сумно… (с)


Рецензии