Вишивала дiвчина

Вишивала дівчина, вишиванку,
При повному місяці до світанку,
Вишивала дівчина, вишивала,
Між узори доленьку всю вплітала.

Вишивала дівчина так щоночі,
І думки про милого всі дівочі.
Вишивала дівчина, вишивала
Ще й молитву щирую промовляла.

Вишивала дівчина ще й молилась,
Миленькому в ввіченьки все дивилась.
Тонесеньку голочку вона взяла,
Через вушко ниточку протягала.

Вишивала дівчина із душею,
Радилась щоніченьки із зорею,
Порадоньки в серденька  та й питала.
Вишиванку до шлюбу вишивала.

Вишивала дівчина ще й співала,
На щасливу доленьку все чекала,
Ниточки веселкою простелила,
Бо милого серденьком та й любила.

Вишивала дівчина вишиванку,
Заспівала пісеньку про горянку,
Соловей наспівував їй в садочку
Про білу вишиваную сорочку.

21.05.2020 р.


Рецензии