Халодны май, шчабечуць птахi...

***
Халодны май, шчабечуць птахі,
І хмаркі ўсё плывуць, плывуць.
Пад слабым сонцам грэюць дахі
Дамы, што ў вуліцы жывуць.

А людзі косяць, людзі полюць,
Саджаюць кветкі, лета ждуць
І неба аб надвор’і моляць,
А хмаркі ўсё плывуць, плывуць.

І кветкі яблынек ружовяць
Паветра і халодны май,
І слабы промень сонца ловяць,
І славяць квеценню мой край.

21. 05. 2020 г.


Рецензии