Украiнi

               I
Тебе калічили... Ти знову
Вела, в ускладнення – любЕ!
Не полишАла рідну Мову,
Вона  не зрадила Тебе.

Як не хитало, не хилило
Тебе у ту коловорОть,   
Ти набулА єдине тіло,
Одну собі обрала плоть.

Ти - Берегиня!
Ти - Основа!
Ти вся, у випроби… любІ!
Позапричинного ні слОва
Не запозичила собі.

Щоб нечестиві не робили,
Та небо – вічно голубЕ.
Не має зло такої сили,
Щоб обезмовити Тебе.
              II

Як  досі – не  буде ніколи.
І Ти вже не та. Не така!..
Минувшина  смикає пОли,
Остатки мого піджака.

Нагадує, тішиться болем            
І кличе , аби не баривсь
Кудись, за Кудикине Поле,
За гори Лелечі, кудись...

Тепер не спіткнуся на слові.
До Тебе, мій біль ножовий,
Усміхнені бритоголові :
Тобою – я ледве живий.

На Час нарікати не треба.
Кивати на Днину – не слід.
Я все ще дивлюся на Тебе,
Горнуся, а Ти – наче лід!
 


Рецензии