Мова спiвуча

             * * *



Мово наша рідна,
Зоряна, кленова,
Ти завжди як пісня
Співуча, чудова.

Ти ще й пелюсткова,
Світла, калинова,
Завжди зеленкова,
А зранку дзвінкова.

Тонка, голосиста,
Протяжна, барвиста,
Леге;нька, м’яка,
Завжди  чарівна.

Ти у нас мудре;нька,
Мила і повне;нька,
Весела, ладненька,
У співу  жвавенька.

Мовонько кохана,
Ніжна, весняне;нька,
Батьківська, зоряна,
Ще й солов’яне;нька.

Мово ти ріднесенька,
Щира та гарнесенька,
Ти ж , як то матусенька,
Тиха та й милесенька.

Тому ти і батькова
Сердечко коханочка,
І  весела мамина
Пісенька-співаночка.

Завжди фіміамом вона
                легко ллється,
Співає тихесенько всім
                та сміється,
Краса, україночка, моя
                кровиночка,
Ясна Зоряночка, звісно,
                коханочка.



16.01.2012


Рецензии