Гадзинник

               
                Парыжэлы цяуник,
                Ци то бульбоуник,
                Восень ужо яуна
                Гаспадарку асвоиць.
                И пылиць ворыва
                Слупами пылу,
                Грукае,сыплецца
                Бульба у карзину.
                Вясковая восень -
                Моцная жанчына:
                Мяшок бульбы за плечы
                Адным махам кине!
                Не адна прыйдзе восень,
                Ацярэбиць лисце з галоу,
                Чорнае ворыва пасярэбрыць
                Шэранню ранних маразоу.
                И стомиць працаю силу -
                Тады идзи дамоу.
                Паузе стрэлка часу у зиму,
                Бо наступае яна изноу.
                Злы вецер заскугоча,
                Завые на сто галасоу,
                А гира на ланцужку падскочыць,
                Каб запусциць свой ход изноу.
                И гадзинник великански
                Бомкае не адно стагоддзе -
                Ад звычаяу паганских
                Да хрысциянских у народзе.
                Не адна пройдзе вясна,
                И народзицца новае лисце,
                А стрэлка изноу пайшла
                Шукаць па крузе выйсце.
                Не адно спякотнае лета
                Праплыве у марыве синим,
                А стрэлку павядзе нехта
                Да новай жыццёвай силы.
                Пройдзе зима суровая,
                И цёплай,канечне,бывае,
                А стрэлка быццам новая:
                Да жыцця усё гукае!

               
               


Рецензии