Конне боздылар

Ачу китерделэр эле буген
Кызып киттем жилдэ кумер кебек
Бер ярамый инде олкэннэргэ
Колгэ каласын ботенлэй коеп.

Бер ярамый безгэ авыр сузлэр
Бигрэк оятсызлык, мэсхэрэ ярамый
Бер калмаган инде дигэн нервалар
Кунел казанында ташып кайный.

Чигэ кыса башлый, йорэк чаба
Иске тальян сыман шыгырдый
Рэнжеп калган нечкэ кунел
Урын узенэ бер таба алмый.

Кон бозылган диеп эйтсэн була
Иртэн гузэл булып куренгэн иде
Ник бу доньяга туганым дип
Синем уйлар шундый хэлгэ кала.


Рецензии